Trifle s jagodama
Zvona recepti
TRIFLE S JAGODAMA
SERVIRANJE: Za 4 čaše
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + najmanje 1 sat za hlađenje
SASTOJCI:
- 1,5 dcl slastičarske kreme ( umjesto slastičarske kreme možete koristi neki fini
krem sir 120 grama ) - 2 žlice likera s okusom naranče ili badema, poput Grand Marnier ili Amaretto
ukoliko djeca konzumiraju slasticu može se koristiti sok od naranče bez
alkohola - 1/2 šalice šećera (pola šećera koristiti za mariniranje jagoda, drugu polovinu
za krem sir ) - 1/2 šalice švježe istučenog šlaga
- 3 šalice svježih jagoda
- Nekoliko piškota ( 6- 8 komada)
- Nekoliko malih listića mente za dekoriranje
PRIPREMA:
1. Lijepo je trifle od jagoda servirati u visokim čašama na stalku.. dakle treba nam
4 čaše za vino na stalku ili neke .lijepe staklene posude
2. Pomiješajte slastičarsku kremu ili sir sa likerom ( ili sokom od naranče) i
polovinom šećera.
3. Jagode prerezati i pošećeriti da puste sok. U tom soku natopiti piškote.
4. Polovinu jagoda koje ste prethodno prerezali i posipali šećerom, rasporedite po
dnu čaša ili šalica za desert, a zatim rasporedite dvije trećine kreme tako da u
svakom dijelu prekriva jagode . Između jagoda i kreme pripremite namočene i
prelomljene piškote. Ovisno o visini čaše ponavljate sadržaje… Hladiti najmanje
jedan sat ili najviše 4 sata. Svaku porciju ukrasite grančicom metvice i poslužite sa
svježim šlagom.
Napomena: izostaviti likere ako izbjegavate alkohol.