Zvona recepti
Pripremili smo još jedan quiche, pogledajte kako...
Vrijeme pripreme :30 minuta
Vrijeme kuhanja : 40 minuta (180C)
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
- (125g) maslaca
- (180 g) univerzalnog brašna ( dobro je oštro brašno)
- 2 – 3 žlice hladne vode
- Postupak: u brašno treba staviti hladni maslac i hladnu vodu. Nakon izrade tijesta isto treba staviti u hladnjak 30 minuta.
Napomena: dobro je napraviti duplu smjesu.. Pola smjese iskoristiti odmah..ostatak napravljenog tijesto u frizeru može trajati i 3 mj.
ZA nadjev :
- Žlica maslinovog ulja
- Žličica maslaca
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 400 grama listova špinata
- 3 jaja
- 240 ml vrhnja za šlag
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice muškatnog oraha
- 1 žličica soli
- 200 grama sira ( izribanog na ribež)
- 90 grama plavog sira na kockice
Upute
ZA TIJESTO:
- Nakon što smo izradili tijesto i odmorili u frižideru 30 minuta, razvaljamo disk veličine 22-24 cm
ZA PUNJENJE:
- Špinat blanširati u kipućoj vodi sa žličicom soli, izvaditi, dobro ocjediti i ohladiti
- Na maslacu i maslinovom ulju sotirati luk i češnjak
- Na pripremljenu quicha staviti nadjev ovim redom: prvo sotirani luk, pa špinat, prstohvat soli, papra, muškatnog oraha, plavi sir, izribani sir
- Jaja i vrhnje umutiti preliti preko nadjevu na tijestu.
- Peći na 175 C 35 minuta ohladiti i poslužiti sa mileramom