Zvona recepti
Pita u obliku sunca „Tarte soleil“.
SASTOJCI
- ZA TIJESTO:
- 2 komada lisnatog ukupno 500 grama
- 1 žutanjak za premazivanje
- ……………………….
- ZA NADJEV
- 80 grama osušenih cherry rajčica
- 30 grama kapara
- 40 grama slanih srdela napravit pastu
- 10 listića svježeg bosiljka
- 5 češera češnjaka
- Ružmarin 1/4 žličice
- Malo listića timijana
- Papar
- Sol vrlo malo jer su slane srdele
- Maslinovo ulje
……………….
Umjesto kapara možete koristi masline, ako ne volite slane inčune može se staviti komadići slanine…
Svi sastojci se mogu staviti u blender. Dobije se gusta pasta.
Ja u pravilu volim da se osjete sadržaji nadjeva i ne blendam nadjev…Po volji ostavljam odluku.
Postupak
- Nadjev treba povezat u jednu pastu…ako želite finiju pastu onda sve sastojke stavite u blender prije punjenja tijesta
- Lisnato treba razvaljati u dva kruga promjera 25 cm. Razvaljati na papiru za pečenje radi lakšeg manipuliranja.
- Prvi krug lisnatog premažite nadjevom i poklopite s drugim krugom
- Na poklopljenu pitu u sredini kruga treba staviti čašu. Krug tijesta podijelite na četvrtine . Zatim svaku četvrtinu na još četiri djela. Tako dobijemo 16 trakica ili dijelova. Maknemo čašu iz sredine, premažemo krug sa žumanjkom.
- Svaku trakicu zaokrenemo dvaput.
- Pečemo 30 minuta na 180 C.
- Serviramo toplo