Zvona recepti

Paketići teletine u umaku od bijelog vina, bacite oko na novi recept...

 

Sastojci :

  • 6 tankih telećih odrezaka
  • 25 grama maslaca
  • 3 crvenog luka, oguljenog i prerezanog na pola
  • 25 grama brašna
  • 500 ml bijelog vina
  • 6 malih mrkvi oguljenih
  • 600 grama oguljenih mladih krumpira , kuhanih
  • Za nadjev:
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 grama narezanih  gljiva
  • 1 crveni luk narezan na sitno
  • 60 grama mljevene svinjetine
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena i oguljena
  • Žlica svježeg peršina sitno narezanog
  • Svježe mljeveni papar
  • Žlica svježe kadulje sitno narezane
  • 30 grama krušnih mrvica

POSTUPAK

  1. Pripremite nadjev za teleće paketiće:  na maslinovom ulju  pirjajte luk s gljivama cca 5-7 minuta. Dodajte svinjetinu, češnjak, peršin, kadulju, sol i papar.  Tada  još 5 minuta promiješajte i pirjate, naknadno  dodajte  krušne mrvice i pustite da se malo ohladite.
  2. Položite teleće odreske na radnu površinu i na svaki stavljamo  prije pripremljeni  Zamotajte  meso kao roladu i povežete s koncem ..oblik paketića..“paupiettes“
  3. Zagrijte maslac i žlicu maslinovog  ulja, dodajte luk, mrkve, dodajte paketiće teletine …pecite do zlatne boje.
  4. Izvadite meso i luk, dodajte brašno, dobro promiješajte. Polako ulijevajte vino, stalno  miješajući dok ne uzavri umak.   Maknite umak s vatre, procijedite ga i prelijte preko mesa, luka i mrkve.
  5. Stavite tavu u kojoj se peklo meso,  umak, luk, mrkva, krumpir teleći paketići… stavite tavu  u pećnicu . na 180 C  na  40 minuta.
  6. Poslužite

Slična događanja