Zvona recepti
Paketići teletine u umaku od bijelog vina, bacite oko na novi recept...
Sastojci :
- 6 tankih telećih odrezaka
- 25 grama maslaca
- 3 crvenog luka, oguljenog i prerezanog na pola
- 25 grama brašna
- 500 ml bijelog vina
- 6 malih mrkvi oguljenih
- 600 grama oguljenih mladih krumpira , kuhanih
- Za nadjev:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 grama narezanih gljiva
- 1 crveni luk narezan na sitno
- 60 grama mljevene svinjetine
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena i oguljena
- Žlica svježeg peršina sitno narezanog
- Svježe mljeveni papar
- Žlica svježe kadulje sitno narezane
- 30 grama krušnih mrvica
POSTUPAK
- Pripremite nadjev za teleće paketiće: na maslinovom ulju pirjajte luk s gljivama cca 5-7 minuta. Dodajte svinjetinu, češnjak, peršin, kadulju, sol i papar. Tada još 5 minuta promiješajte i pirjate, naknadno dodajte krušne mrvice i pustite da se malo ohladite.
- Položite teleće odreske na radnu površinu i na svaki stavljamo prije pripremljeni Zamotajte meso kao roladu i povežete s koncem ..oblik paketića..“paupiettes“
- Zagrijte maslac i žlicu maslinovog ulja, dodajte luk, mrkve, dodajte paketiće teletine …pecite do zlatne boje.
- Izvadite meso i luk, dodajte brašno, dobro promiješajte. Polako ulijevajte vino, stalno miješajući dok ne uzavri umak. Maknite umak s vatre, procijedite ga i prelijte preko mesa, luka i mrkve.
- Stavite tavu u kojoj se peklo meso, umak, luk, mrkva, krumpir teleći paketići… stavite tavu u pećnicu . na 180 C na 40 minuta.
- Poslužite