Vjenčanja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru

Krenuli ste u organizaciju vjenčanja i svadbene proslave te ste u potrazi za savršenom lokacijom, međutim ne možete se odlučiti između vjenčanja na otvorenom ili unutar prostora?

U današnjem blog postu pomoći ćemo vam odabrati najbolju opciju za vas – saznajte prednosti i nedostatke obje opcije i isplanirajte vjenčanje iz snova.

U samom startu potrebno je odabrati godišnje doba u kojem želite vjenčanje, a potom prema odabiru sezone istražiti opcije vjenčanja i proslave na otvoreno ili u zatvorenom.
Ako planirate vjenčanje u proljeće ili ljeto, opcije na otvorenom su itekako dobrodošle.

Ukoliko imate intimnije vjenčanje/svadbeni party s manjim brojem uzvanika, a imate opciju svog privatnog imanja ili većeg dvorišta, kompletnu ceremoniju i proslavu možete organizirati tamo. Potrebno je osigurati dodatnu opremu poput stolova, stolica, eventualne sjenice i podija/podloge za bend i ples, ali za sve to se mogu pobrinuti firme koje su za to i specijalizirane.

Ako se pak morate pouzdati u najam imanja ili javne površine, mogućnosti su nebrojene… od same lokacije (unutar Zagreba, okolice, na Jadranu, Gorskom kotaru ili Slavoniji…) do mogućnosti biranja mjesta prema kapacitetu, pa tako možete imati i glamurozniju svadbu s većim brojem uzvanika. Primjerice, svoju proslavu možete imati na imanju uz zatvoreni ili otvoreni šator, na plaži, villama s bazenom… Neke od lokacije na otvorenom na kojima radimo svadbeni catering su prekrasna imanja Ranch Kurilovec i Kurija Barač, svako posebno na svoj način.

U ovom slučaju, moguće je servirati hranu na švedske stolove, food cornere oko bazena, na livadi, u sjenici ili šatoru… Posebno su atraktivni slatki stolovi kojima se najčešće daje posebna pažnja jer su postali i dio vizualnog identiteta vjenčanja, a kada se desertni stol nalazi u prirodi postaje još posebniji.

BENEFITI VJENČANJA NA OTVORENOM: više prostora za kreativne stolove/cornere s hranom, najčešće neograničeni kapaciteti gostiju, glamurozniji i luksuzniji stil vjenčanja i proslave, mogućnost pogleda na more, mogućost organizacije ceremonije vjenčanja i proslave na istom mjestu.

NEDOSTACI VJENČANJA NA OTVORENOM: vremenski uvjeti, zahtjevniji uvjeti za spravljanje i posluživanje hrane, transport gostiju, potrebno organizirati svaku stavku vjenčanja te u startu angažirati agenciju za organizaciju, potrebno unajmiti dodatnu opremu – stolove/stolce/šator…

U zimskim mjesecima morat ćete se pouzdati na zatvorene prostore, koji srećom obiluju u ponudi.
Danas je veliki izbor zanimljivih prostora koji se razlikuju po stilovima, lokacijama i kapacitetima. Od industrijskih i rustikalnih prostora, do minimalističkih, romantičnih ili urbanih – svatko će zasigurno pronaći svog favorita. Svakako je važno birati prostor prema kapacitetu gostiju, obzirom da se mnogi prostori razliku baš po tome, a neki će ponuditi veće kapacitete samo u stojećoj party varijanti. Pobrinite se da birate prostor koji će zadovoljiti sve vaše želje, bez da morate raditi kompromis oko vama bitnih segmenata.

Zatvoreni prostori itekako mogu biti spektakularni i dati svadbenoj proslavi posebnu atmosferu. Primjer takvih prostora su zagrebačka Lauba u industrijskom stilu i urbani prostor Studia Katran, a u oba prostora radimo catering za svadbene proslave.

Ako se radi o većem industrijskom ili rustikalnom prostoru u cigli, drvetu i metalu kombiniran s prikladnim dekorom, vizualno ćete dobit filmski dojam kompletne svadbe, a veličina prostora dat će vam mogućnost za više plesnog podija, desertnih stolova i sl. Urbani i manji prostori su pak zgodni za opuštenije svadbene partyje, koji su sve više popularni, međutim ograničavaju vas zbog veličine prostora. U zatvorenom prostoru ipak je nešto više ograničenja u serviranju švedskih stolova nego što je to slučaj na otvorenim prostorima. Zato se nerjetko mladenci odlučuju za teller način serviranja – svakom gostu zasebno na stol.

BENEFITI VJENČANJA U ZATVORENOM: veći izbor prostora, dekoracija ili mogućnost iste najčešće uključena u ponudu, već riješena tehnička pitanja, jednostavniji uvjeti za spravljanje i posluživanje hrane, ne ovisite o vremenskim uvjetima, možete kompletno vjenčanje organizirati sami bez agencije.

NEDOSTACI VJENČANJA U ZATVORENOM: često veličina prostora ograničava želje vezane za posluživanje hrane (ponekad nemogućnost velikog švedskog stola/desertnog stola zbog prostora), ograničeni kapaciteti gostiju, ponekad prostori nepogodni za pušače.

Prije donošenja odluke dobro proučite pluseve i minuse obje opcije te odaberite ono što vam na kraju daje osjećaj vjenčanja iz snova.

Ostali postovi