Kako pripremiti dječju proslavu

Dječji rođendani danas su postali puno više od same proslave. Trend tematskih proslava samo raste, a djeci su danas dostupne informacije i ideje kao nikad prije. Baš zato, roditeljima je puno teže organizirati kvalitetnu i kreativnu proslavu kakvu će dijete pamtiti još dugo. Donosimo vam šalabahter koji će vam pomoći prilikom organizacije svake dječje proslave.

Bilo da vaši mališani slave rođendan, ili pak pripremate svečaniju proslavu pričesti ili krizme, važno je cijeli događaj upotpuniti s važnim elementima te nekoliko tjedana unaprijed krenuti s organizacijom.

Za početak, odlučite želite li proslavu na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Slavlje možete organizirati i u svom dvorištu ako ga imate, a ako želite nešto konkretniji i veći prostor u prirodi gdje će osim djece uživati i odrasli, toplo savjetujemo Ranch Kurilovec koji vam možemo rezervirati mi. Za zatvorene prostore roditelji još uvijek rado biraju rođendaonice koje su opremljene baš za ovakve tipove proslava, a vrlo često imaju i animatore te popratne sadržaje. Sve opcije imaju svoje prednosti i nedostatke, a najbolje je razmisliti koliko je što praktično za vas, vaše dijete ali i za goste koji dolaze na proslavu.

Napravite popis gostiju (djeca i odrasli) te napravite kreativne pozivnice koje možete izraditi zajedno sa svojim djetetom te ih pošaljite na vrijeme ili ih dajte djetetu da ih podijeli svojim prijateljima.

Kada ste odredili lokaciju i prostor, odaberite temu proslave koju vaše dijete želi. Ona može biti jednobojna, šarena, prema crtiću ili filmu, ali svakako treba prilagoditi temu da i djevojčice i dječaci mogu sudjelovati u istoj, bilo da se odijevaju tematski ili na drugi način podržavaju temu.

Zvona catering
Zvona catering
Zvona catering
Zvona catering

Zatim se bacite u potragu za glavnim rekvizitima kao što su popularna pinata u raznim oblicima i punjenjima, a istu možete napraviti i sami. Neizbježne su i kapice, prskalice, baloni u obliku brojeva, slova ili pak najdražih likova iz crtića, dekoracije zidova, vrata, rasvjeta (postoje zanimljive led šarene lampice u obliku trake koja se može postaviti na zid/ogledalo) te scenska pozadina koja može koristiti za fotografiranje. Također, neizbježno je odabrati glazbu i način na koji će se ista puštati. Preporučamo organizaciju plesnih, pjevačkih ili glumačkih natjecanja, trčanje u vrećama, igre pantomime i ostalih društvenih igara ili bilo koje druge igre koje će svu djecu aktivirati fizički ali i mentalno. Svaki od ovih elemenata dogovarajte s djetetom te ga uključite u što više segmenata organizacije kako bi organizirali proslavu što bliže željama djeteta.

Jedan od najvažnijih dijelova proslave je slavljenička torta oko koje se okupljaju sva djeca te se tradicionalno slikaju najzabavnije slike. Torta može biti od već poznate tičino mase u obliku koji odgovara temi, kreme/šlaga ili pak možete naručiti popularnu Alphabet tortu koja je prigodna za nešto stariju djecu ili teenagere.

Svi znamo da djeca obožavaju razne slastice i baš zato samo torta nekad nije dovoljna. Uz tortu možete naručiti kompletni slatki stol po ukusu svoga djeteta.
U njega spadaju razni cake popsi koji nalikuju na lizalice, a zapravo su kremaste i biskvitne teksture na štapiću koji je praktičan za djecu. Obavezno uključite i sezonsko voće koje može biti već narezano u zdjelama ili na štapićima. Čokoladna fontana, cup cakes,  macaroons,  razni keksići, biskvitne mini slastice i deserti u čašicama savršeno će se uklopiti u proslavu te će biti dostupni kroz cijelu proslavu u zasebnom kutku, a osim što divno izgleda, jako je fino.

Zvona catering
Zvona catering
Zvona catering
Zvona catering

Uz neizbježne slastice  potrebno je odabrati kvalitetan i ukusan menu, ali prilikom odabira treba paziti na to što djeca zapravo vole jesti. Klasičan finger food može biti ukusan i privlačan roditeljima, ali djeci sigurno neće biti zanimljiv. Zato radije izaberite opciju mini burgera, klub sendviča, mini pizza, mini slanih palačinki, zdravih keksića i drugih snackova. Ako je proslava duža i s više uzvanika uključujući i odrasle, predlažemo da odaberete opciju toplog buffeta na švedskom stolu s konkretnim slanim jelima koja će zasititi sve uzvanike. Od toplih jela uvijek su praktične razne tjestenine s umacima, rižota, toplo-hladne salate, mesna jela s prilozima, ali i tople mini burgere koji su hit kako među djecom tako i odraslih.

Uz finu hranu, ne zaboravite i pića za male i velike. Djeca vole razne sokove za koje znamo da nisu zdravi, ali im dajte malo oduška na proslavi :) Kao zdrava opcija uvijek su zgodni voćni smoothiji ili pak kremasti shakeovi, ali i osvježavajuće limunade ili cijeđeni sokovi.

Zvona catering
Zvona catering

Ukoliko ne kuhate sami, važno je angažirati kvalitetan catering servis koji će se pobrinuti da hrana bude pripremljena u vrhunskim uvjetima, da bude ukusna ali i da izgleda primamljivo.

Catering vam može ponuditi i adekvatnu opremu poput tanjura, čaša, pribora, stolica, stolova, sjenica i sl. ukoliko sami to ne možete nabaviti.

Kada ste prošli sve korake i pomno organizirali svaki detalj, preostaje vam uživati u proslavi svojih mališana s velikim osmijehom znajući da će baš tu proslavu pamtiti i prepričavati zauvijek :)

Ostali postovi