Kako pripremiti božićna jela bez stresa?

Svi volimo božićne delicije, ali znamo i koliko vremena zahtjeva pripremanje istih. Ovi savjeti pomoći će vam da što brže i bez stresa pripremite predivne božićne jelovnike.

Božićno vrijeme osim što je čarobno doba godine, zna biti i poprilično stresno ako ste osoba koja je zadužena za pripremu jela i kolača. Da bi si olakšali proces i učinili ga zabavnim najvažnija je dobra organizacija.

Savjeti kako to učiniti su slijedeći:

christmas 3
_DSC8638

Tokom blagdana mnogi znaju pretjerati s prejedanjem i ne mogu odoljeti svemu što se nalazi na blagdanskom stolu. Da biste izbjegli moguće viške kilograma u predjela svakako uključite zasitnu juhu od bundeve. Na sam badnjak spremite ribu, škampe ili jelo s kozicama za glavni obrok. Na dan Božića neka se na stolu nađe nešto bogatija gastro ponuda.

christmas 5
Christmas 2
christmas 4

Obzirom da većina glavnih jela uključuje meso i priloge, kruh vam neće trebati. Osim purice, odojka i sarme slobodno uključite i neke od vege opcija obroka – popečci od brokule, seitan steak, quinoa, slanutak itd… Uz glavna jela osim krumpira i mlinaca dodajte i popularni i nutritivno bogati batat koji je izvrsna opcija ako ne želite unijeti puno kalorija.

Znamo da kolačima svi teško odolijevaju i da se na blagdanskom stolu uvijek nađe više vrsta kolača ali dajte si gušta s jednom vrstom po danu. Neki od poznatih božićnih kolača koje možete napraviti su svakako linzeri, a osim tradicionalnih suhih kolačića tu su i čupavci, trostruki užitak, mađarica, bijela pita, čokoladne kocke, kuglof ali i moderne verzije poput cheesecake-a i ostalih popularnih torti.

christmas 8
IMG_5169
IMG_5274
christmas 7
IMG_4742

Uživanje u blagdanima ne mora se pretvoriti u pretjerivanje ako mudro raspodijelite obroke i slastice, a priprema jela neće biti stresna ako imate dobar plan i tim. Na posljetku, ne zaboravite najvažniji cilj blagdana – potrošiti kvalitetno vrijeme s najbližima i opustiti se. :)

Ostali postovi